Kuivatus ja desinfiointi

  Talo KosteusTeemme normaalit vesivahinkokuivaukset rakenne- ja tilakuivatuksena. Rakennekuivatuksessa esim. kaksoisvalulattian eristetila kuivataan lattiaa purkamatta. Tilakuivatuksessa pintojen poiston jälkeen kuivataan sisäilmaa, jolloin rakenteet alkavat luovuttaa kosteutta ja kuivuvat. Menetelmää voidaan käyttää myös rakennusaikaisena kuivauksena. 

  Toisin kuin yleisesti luullaan, kuivatus ei perustu lämmitykseen. Kuivatuskalusto ei ole lämmittimiä vaan koneita, joilla erotetaan ilmasta vesihöyryä, joka puhalletaan putkea pitkin kuivattavan tilan ulkopuolelle. Kosteutta poistettaessa tilan märät rakenteet alkavat luovuttaa kosteutta eli pyrkivät hakeutumaan tasapainokosteuteen ympäröivän tilan kanssa ja näin ollen kuivuvat. Etuna lämmittämällä tapahtuvaan kuivaukseen on energian ja ajan säästö.

  Desinfioinnit ja sisäilman hajunpoistot suoritamme remontin tai kuivatuksen yhteydessä tai pelkästään erikseen tehtyinä. Desinfioinnit ja hajunpoistot voidaan tehdä kemikaaleilla tai otsonoimalla.

  Desinfiointiaineen levitysmenetelmiä on pääsääntöisesti kolme

  1. Aine levitetään paineruiskulla, jolloin käsiteltävä pinta kastuu. Tapaa käytetään kohteissa, joissa pinnat kestävät kastumisen ja käsiteltävä ala on pieni.
  2. Aine levitetään aerosolisumuna, jolloin samalla ”pestään” ilmaa suuren kontaktipinnan avulla. Märkä sumu tunkeutuu tehokkaasti syvälle pinnan huokoisiin ja kosteutta imeviin materiaaleihin.
  3. Aine levitetään kuivasavuna käsiteltävään tilaan. Tuotettava savu on kuivaa eikä tuota lisäkosteutta käsiteltävään tilaan. Menetelmä on tehokas esim. homeenhajun poistoon rakennusten sisätiloista.
  © JM Rempat.net Oy - Raitatie 8 - 84100 Ylivieska - 0400 295 030 - 040 768 8351